1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. "28 Şubat Zihniyeti Türkiye İle Sınırlı Bir Sorun Değildir!"
"28 Şubat Zihniyeti Türkiye İle Sınırlı Bir Sorun Değildir!"

"28 Şubat Zihniyeti Türkiye İle Sınırlı Bir Sorun Değildir!"

Kenan Alpay, Kahramanmaraş'ta Bilinç Okulu'nun düzenlediği programa katıldı.

02 Mart 2015 Pazartesi 14:15A+A-

Kahramanmaraş İl Gençlik Merkezinde düzenlen programda Kenan ALPAY üniversite öğrencilerine 28 Şubat post modern darbesini anlattı. Yedi Kıta Uluslararası Derneği ve Kahramanmaraş Özgü-Der’in de katılım sağladığı seminerde farklı ülkelerden gelen öğrenciler Türkiye’deki yaşanılan zulümleri dikkatle dinledir. Alpay, ümmet şuuru ile tüm Dünya Müslümanlarının birbirlerini kardeşlik hukuku ile kuşatması gerektiğini söyledi.

Kenan Alpay özetle şunlardan bahsetti:

28 Şubat post modern darbe dönemi Türkiye’de Müslümanların inançları üzerindeki baskının uç noktalara ulaştığı bir süreçtir. Bu süreçte başörtüsü özelinde tüm İslami hassasiyetlere darbe indirilmeye çalışılmıştır. Sincan’da yürütülen tanklarla ordu halkın tüm özgürlüklerini hâkimiyeti altına almayı arzulamış ve bunun bin yıl süreceği iddiasında bulunmuştur. Fakat mücadeleden vazgeçmeyen Allah’a adanmış müminler bu zulüm karşısında eğilmediler. Birililerinin yaptığı gibi ikiyüzlü tavırlarla sinmiş bir ruh halini asla kabullenmediler. Hamd olsun ki geçen zaman içerisinde darbelerle yüzleşeceğimiz bir duruma doğru evrimleler söz konusu oldu.

28 Şubat darbe zihniyeti sadece Türkiye ile sınırlı bir sorun değildir. Tüm dünyada askeri vesayet bilhassa Müslüman coğrafyalarını kana bulamaya devam etkimektedir. Mısır’da Sisi darbesi buna bir öremektir. Ayrıca yakın zamanda Doğu Türkistan’da yapılan zulümlerde aynı doğrultudadır. İmamlara zorla dans ettirilmekte ve Allah adının ağızlara alınmaması noktasında zorbalıklar yapılmaktadır.

Bütün bu olup bitenlere karşı yekvücut olmalı zulüm nerden geliyorsa direnerek Hakk’ı haykırmalıyız. Bu sebeple siz üniversite öğrencileri olarak Kur’an’a sımsıkı sarılmalı sıkça okumalı ve notlar alarak hayatınıza aksettirmelisiniz. Peygamberin mücadele azmini örnek almalı ve hayatını, zorluklara karşı duruşunu ve direnişini öğrenmelisiniz.

unnamed-011.jpg

Foto: Ali ALU

HABERE YORUM KAT