1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. 28 Şubat Tartışması: "Özkök Yaptıysa Şerefs...!"
28 Şubat Tartışması: Özkök Yaptıysa Şerefs...!

28 Şubat Tartışması: "Özkök Yaptıysa Şerefs...!"

28 Şubat darbesinin tartışıldığı iki ayrı TV programına telefonla katılan Aydın Doğan'ın "Balans Ayarı" damga vurdu.

01 Mart 2012 Perşembe 11:16A+A-

CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge'de 28 Şubat polemiği yaşandı. Can Ataklı'nın iddialarına programa telefonla bağlanan Aydın Doğan, Ataklı'ya çok sert cevap verdi. Aydın Doğan, daha sonra Beyaz TV'ye bağlanarak adeta final yaptı.

Vatan yazarı Can Ataklı'nın CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge'de gündeme getirdiği bir iddia tansiyonu yükseltti.

Can Ataklı'nın 28 Şubat sürecinde Turizm Bakanı Bahattin Yücel'in Zafer Mutlu ve Ertuğrul Özkök'ün şantajıyla istifa etmek zorunda kaldığını iddia etmesi üzerine Aydın Doğan yayına telefonla bağlandı.

Bakan'ın arkadaşı olduğunu söyleyen Ataklı, "İstifa etmezse hakkında büyük bir karalama kampanyasıyla asılsız bir yolsuzluk dosyasını yayınlayacaklarını anlattım. Ailesini topladı durumu anlattı istifa kararı aldı" dedi.

Ataklı'nın iddiaları üzerine yayına bağlanan Aydın Doğan "Ertuğrul Özkök böyle bir şey söylemişse dünyanın en şerefsiz, en ahlaksız insanlarıdır" dedi. Aydın Doğan, şunları söyledi:

AYDIN DOĞAN: BU ŞEREFSİZLİK, AHLAKSIZLIKTIR

"Ben tartışmaya girecek değilim ama bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Can Ataklı, Hürriyet Gazetesi 'Turizm Bakanı istifa etsin diye haber göndermiş' dedi. Ertuğrul Özkök eğer böyle bir şey söylemişse şerefsizlik, ahlaksızlık yapmıştır. Eğer böyle bir şey yapılmışsa yarın Özkök'ü hepimiz idam edelim. Bana göre Can Ataklı hezeyan halinde. Bunu yapmamak lazım. Medya patronları orada yok diye her şeyi medyaya yüklemek haksızlıktır. Türkiye'nin en namuslu kesimi bence gazeteciler ve gazetelerdir. Gazeteleri böyle hükümetleri düşüren bir şekilde yansıtmak, kamuoyunun önünde bu kadar küçük düşürmek da doğru değil, bunu kınıyorum. Bu yaştan sonra oraya çıkıp tartışamam ama herkes gelsin tartışalım. 28 Şubat'ta siviller görevini yapmamış, basın da haber peşinde koşmuş, bazen de hatalar yapmış. Sincan'da tankları yürütenler görevden alındı mı ki biz suçlanıyoruz. Ben fazla uzatmak istemiyorum. Ama bu haksızlığı da yapmayın. Bana kalırsa Can Ataklı bir hezeyan halinde konuşuyor ve hata ediyor. Kahraman olmak istiyor ama aslında mesleğe zarar veriyor. Beyaz kağıt gibiyiz ama bize çok laf atıyorlar. Çünkü en kolayı medyayı suçlamak. Kim kartel kurdu da başkalarını kovdurmak öldürmek için çalıştı."

CAN ATAKLI: MESLEK HAYATIMIN SON GÜNÜ OLABİLİR

Aydın Doğan'ın bu sözlerine karşılık Can Ataklı, "Çok üzülerek dinledim Aydın Bey'i. Kendisi en eski medya patronudur. Hezeyan sözü beni çok üzdü. Kahraman olmak gibi bir niyetim de yoktu. Ben tanık olduğum şeyi anlattım, Aydın Bey'la ilgili bir şey de demedim" dedi.

Bunun üzerine Aydın Doğan, "Benim adımı vermedin ama benim sahibi olduğum gazetenin şantaj yaptığını söylüyorsun. Böyle bir şey olması mümkün mü? Ben deli miyim, nasıl böyle bir şey yapabilirim? Ya Can, kafasında bir senaryo kurdu ya da bunu yapanlar dünyanın en büyük şerefsizleridir" diye konuştu.

Can Ataklı da son olarak, "Meslek hayatımın son günü olabilir. Ertuğrul da mesaj atıp duruyor ben öyle bir şey söylemedim diye. Ben tanık olduklarımı, bana söylenenleri anlattım sadece. Böyle şeylerin belgesi de olmaz zaten" dedi.

ZAFER MUTLU: MANTIKLI DEĞİL

İddialar üzerine Zafer Mutlu da yayına telefonla bağlanarak, "Çok kısa bir şey söylemek için bağlandım. Can sanırım bazı şeyleri karıştırıyor. Ben böyle bir şey hatırlamıyorum, böyle bir şey de olmadı. Bunu söylemek istiyorum. Polemiği de girmek istemiyorum. Mantıklı da gelimiyor zaten hikaye. Aradan 15 yıl geçmiş Can karıştırıyor da olabilir" şeklinde konuştu.

"YATACAK YERİNİZ YOK"

Bu arada Tarafsız Bölge programının konuklarından Mehmet Ali Birand da 28 Şubat medyasından söz ederken "Yatacak yeriniz yok" tabirini kullandı.

AYDIN DOĞAN'IN TV GECESİ!

Aydın Doğan, CNN Türk'teki Tarafsız Bölge programından kısa bir süre sonra Beyaz TV'deki Med Cezir programına telefonla bağlandı. "Televizyonda genelde tartışma programları izliyorum. Tarafsız Bölge bitince sizin programınıza denk geldim. Adımın geçtiğini görünce bağlanmak istedim" diyen Aydın Doğan, 28 Şubat'la ilgili şu itiraflarda bulundu: "Arkadaşlarımızın gazetecilik ve haber atlatmak uğruna hataları olmuştur. Haber kaynağımızın bizi kullandığı olmuştur. Gazetecilerin kaderi bu."

"Sincan'da tankların yürüdü, bunu haber yapmayalım mı" diyen Aydın Doğan, "O tankları yürüten paşaların başbakan tarafından görevden alınması lazımdı" şeklinde konuştu.

***

ÖZKÖK'TEN ŞARTLI İSTİFA

 

Bu arada Ertuğrul Özkök, bugünkü köşesinde Aydın Doğan'a hitaben bir yazı yazdı. Ve yazısında Aydın Doğan'a açık tarihli bir istifa dilekçesi sundu.

Ertuğrul Özkök'ün bugünkü Hürriyet'teki yazısı:

"Sayın Aydın Doğan

AYDIN BEY, bu yazı, 18 yıllık patronuma dilekçemdir.

Dün gece bir televizyon kanalında, bana atılan bir iftiraya cevap vermek üzere bu televizyon kanalına bağlanmışsınız. Size her zamanki saygımla bir kez daha teşekkür ediyorum. Orada böyle bir olayın olmadığını söylemişsiniz.

Bu arada da "Ertuğrul Özkök böyle bir şey yapmışsa şerefsizdir" demişsiniz.

Çok haklısınız. Doğru şerefsizdir.

İSTİFA MEKTUBUMU SUNUYORUM

Şimdi hayatımın en önemli yıllarını verdiğim Hürriyet'e ve size karşı olan sevgim ve saygım nedeniyle açık tarihli bir istifa mektubu sunuyorum.

Benim elimde eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel'le ilgili bir yolsuzluk dosyası yoktu. Olsaydı derhal yayınlardım. Bahattin Yücel'e böyle bir şeyi söylemedim. Zafer Mutlu ile aramda böyle bir konuşma geçmedi. Ama Bahattin Yücel "Evet Ertuğrul Özkök bana böyle bir şey söyledi" derse, bu istifa mektubumu o an yürürlüğe koyunuz.

Bunun karşılığında 25 yıldır çalıştığım Hürriyet gazetesinden tek kuruş hak talep etmeyeceğim. Ve gazeteciliği hayatımın sonuna kadar bırakacağım.

Saygılarımla.
Ertuğrul Özkök"

 

HABERE YORUM KAT