1. HABERLER

  2. HABER

  3. 28 Şubat Mağduru Öğretmenlere Prim Zulmü
28 Şubat Mağduru Öğretmenlere Prim Zulmü

28 Şubat Mağduru Öğretmenlere Prim Zulmü

28 Şubat döneminde ihraçEğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, 28 Şubat mağduru öğretmenlerin sigorta probleminin çözümü için Milli Eğitim Bakanlığı'na defalarca teklifte bulunduklarını ifade etti. Ancak sonuç alamadıklarını dile getiren Özer, YAŞ mağ

27 Mart 2012 Salı 11:25A+A-

28 Şubat döneminde çeşitli haksız uygulamalarla meslekten ihraç edilen öğretmenlere 2006'da yapılan düzenleme ile geri dönme hakkı verilmişti. Fakat bu kişilerin öncelikle meslekten ayrı kaldıkları yıllardan beri biriken prim borçlarını ödemeleri gerekiyor. Fakat bunca süredir ellerinden meslekleri alınmış bir şekilde yaşayan insanların on binlerce lirayı bulan bu primleri ödemeleri imkansız görünüyor. Bütün zorluklara rağmen bu meblağı ödeyebilen Merve Y.'nin ise meslekten ayrı kaldığı süre emekliliğe sayılmayarak emekli edilmedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, 28 Şubat mağduru öğretmenlerin sigorta probleminin çözümü için Milli Eğitim Bakanlığı'na defalarca teklifte bulunduklarını ifade etti. Ancak sonuç alamadıklarını dile getiren Özer, YAŞ mağduru askerlerin sigorta probleminin çözüldüğünü anlatıyor. YAŞ mağdurlarına uygulanan bu kolaylığın 28 Şubat mağdurları için de sağlanması talep ediliyor.

Bu primi ödemek istemeyen öğretmenler ise emekli olabilmek için fazladan 10 yıl çalışmak zorundalar.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum