1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. 28 Şubat Hukuku Şahımerdan Sarı İçin Devam Ediyor!
28 Şubat Hukuku Şahımerdan Sarı İçin Devam Ediyor!

28 Şubat Hukuku Şahımerdan Sarı İçin Devam Ediyor!

İslami faaliyetleri sebebiyle 28 Şubat sürecinde dönemin cunta yargısı tarafından zindanlara atılan ve 20 yıldır adalet bekleyen Şahımerdan Sarı Hoca diğer birçok Müslüman gibi hâlâ cezaevinde.

29 Mart 2018 Perşembe 13:51A+A-

Şahımerdan Hoca’nın oğlu Muhammed Sarı, Vasat Davası dosyasında hiçbir delilin yer almadığını ve dosyanın yeniden açılarak adil yargılama yapılması gerektiğini söyledi.

İslami faaliyetlerin yasaklandığı, mütedeyyin kesime yönelik cadı avı başlatıldığı 28 Şubat sürecinde dini çalışmaları nedeniyle hedef alınan ve uydurma bir terör örgütü davasıyla hapsedilen Şahımerdan Sarı Hoca 20 yıldır adalet bekliyor.

KUMPAS SÜRECİ 28 ŞUBAT’TA BAŞLADI

Gaziantep’te bir kitap fuarında İncil satan yayınevinin bombalanması olayı ile ilişkilendirilerek uydurma “Vasat Terör Örgütü” davasından 1997 yılında tutuklanan Şahımerdan Sarı, 2007 yılında tekrar serbest bırakıldı. Dinlerarası Diyalog safsatasına karşı Müslümanlara uyarılarda bulunan Şahımerdan Sarı, FETÖ’nün radarına girdi. 2009’da “Vasat” dosyası yeniden açıldı. 2011’de Adana’da ceza verildi. Hazırlanan iddianame ile Şahımerdan Sarı, “Vasat terör örgütü lideri” ilan edildi. Ceza, şu an FETÖ’den tutuklu olan Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul tarafından 2013 Ağustos’ta onandı. Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Şahımerdan Sarı Hoca, adaletin tecelli edeceği günü bekliyor.

Uyduruk “Vasat Örgütü” davası kapsamında özgürlüğü kısıtlanan Şahımerdan Sarı’nın oğlu Muhammed Sarı, söz konusu dava dosyasında hiçbir delilin yer almadığını ve dosyanın yeniden açılması gerektiğini söyledi.

DÂVÂDAKİ FETÖ İZLERİ

Şahımerdan Sarı’nın FETÖ tarafından hedef alındığını kaydeden Sarı,“Babamın fikirleri FETÖ’nün dayattığı Dinlerarası Diyalog anlayışına tamamen tersti. Bu konuda Müslümanları uyaran birisidir. Bu nedenle harekete geçen bu yapının adli ve emniyet güçleri, 27 Nisan 2009’da evimize operasyon yaptı. Gözaltına alındık. 4 günlük gözaltı sürecinde herhangi bir suç delilinin olmadığı anlaşılınca serbest bırakıldık. 2011 yılında Adana’da özel yetkili mahkeme babam hakkında cezayı verdi. Sonrasında Yargıtay süreci başladı. 2013 Ağustosunda hüküm Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onandı. Dönemin Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul ise şu anda FETÖ’den cezaevinde” dedi.

DOSYADA DELİL YOK KANAAT ÇOK

Dosyadaki hukuk garabetlerine dikkat çeken Sarı, “Babam hakkındaki 2009’daki dava, 1997’de yani 28 Şubat sürecindeki kumpas davasına dayandırıldı. 2009’da ‘Bu terör örgütü devam ediyor, toparlanma sürecindedir’ denilerek yeni bir Vasat Davası’nın düğmesine basıldı. Dosyanın içeriğine bakıldığında ise delile değil tamamen kanaate dayandırıldığı görülüyor. Dosyanın yüzde 90’ı telefon görüşmesidir. Yapılan normal telefon görüşmelerine ima eklenerek delilmiş gibi yansıtıldı. ‘Neredesin dükkanda mısın, çay içmeye geliyorum’ sözüne dahi çay içmekten kastın ‘örgütsel toplantı için bir araya geldikleri’ kanaati eklenerek dosyaya konuldu. Yani dosyada dijital bir veri yok, belge yok, delil yok, tamamen telefon görüşmelerine ve varsayımlara dayalı” diye konuştu.

VASAT DÂVÂSI DOSYASI YENİDEN AÇILMALI

Vasat Davası dosyasının yeniden açılarak adil yargılama yapılmasını talep eden Muhammed Sarı, şunları söyledi; “Bizim beklentimiz bu yapılan haksızlıkların bir an önce giderilmesidir. Hükümet çevreleri bu mağduriyetleri dile de getirmiştir. Ama bu dilde kalmamalı, icraate dökülmelidir. Kimseden af istemiyoruz, sadece yeniden yargılama istiyoruz. Yeniden yargılama sonucunda verilecek cezayı dahi göze aldık biz. Ama Vasat Davası dosyası mutlaka yeniden açılmalıdır. 2009’da nasıl açıldıysa, günümüzde de bu dosya yeniden açılmalıdır. Haklıya haklı, haksıza haksız denilmelidir. Dosyanın yeniden açılması için gerekli olan tüm kanuni şartlar meydana gelmiştir. Yeni deliller ortaya çıkmıştır, FETÖ mensuplarının yaptıkları yargılamaların talimatla yapıldıkları ispatlanmıştır. O hakim ve savcıların hepsi taraflıydı ve şimdi FETÖ’den tutuklular. Anayasaya göre yerinde bir gerekçedir bizim talebimiz. Hukuki zemini tamamen oluşmuş olan bu dava dosyasının açılmasını bekliyoruz.”

Kaynak: Yeni Akit

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum