1. HABERLER

  2. HABER

  3. 28 Şubat Bildirisi MGK Sitesinden Kaldırıldı!
28 Şubat Bildirisi MGK Sitesinden Kaldırıldı!

28 Şubat Bildirisi MGK Sitesinden Kaldırıldı!

Kamuoyunda 28 Şubat'ın 15. yıldönümü tartışılırken, MGK'nın internet sitesinde yeni bir gelişme yaşandı.

02 Mart 2012 Cuma 11:22A+A-

 

Türkiye kamuoyunda 28 Şubat'ın 15. yıldönümünün tartışıldığı günlerde MGK Genel Sekreterliğinin internet sitesinde yeni bir gelişme yaşandı.

Siteden 2002 yılından önceki bütün bildiriler kaldırıldı. Böylece 28 Şubat 1997 tarihinde toplanan MGK'dan çıkan bildiri de siteden kaldırılmış oldu.

28 Şubat 1997'de tarihinin en uzun toplantılarından birini yapan MGK, hükümete yönelik uygulaması için bir bildiri yayınlamıştı. 28 Şubat MGK bildirisinde yer alan ifadeler özetle şunlardı:

"Cumhuriyet ve rejim aleyhtarı yıkıcı ve bölücü gruplar, laik ve anti-laik ayrımı ile demokratik ve sosyal hukuk devletini güçsüzleştirmeye yeltendiler. Anayasa ve Cumhuriyet yasalarının uygulanmasından asla taviz verilemez. Bilhassa Anayasa ile Atatürk milliyetçiliğine bağlı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olarak belirlenen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı çağ dışı bir kisve altında zemin oluşturmaya yönelik rejim aleyhtarı faaliyetler gözden geçirilmiştir. Türkiye'de laiklik sadece rejimin değil, aynı zamanda demokrasinin ve toplumun huzurunun da teminatı ve bir yaşam tarzıdır. Devletin yapısal özünü oluşturan sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleri anlayışından vazgeçilemez. Yasalarla belirlenmiş kurallar göz ardı edilerek yapılan çağ dışı uygulamalar da hukukun üstünlüğü ilkesiyle bağdaşmamaktadır."

Bundan bir süre önce de Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinde yaptığı düzenleme ile 27 Nisan e-muhtırasını sitesinden çıkarmıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT