1. HABERLER

  2. HABER

  3. 265 İmam-Hatip Öğrencisi Çözüm Bekliyor
265 İmam-Hatip Öğrencisi Çözüm Bekliyor

265 İmam-Hatip Öğrencisi Çözüm Bekliyor

Öğrenci velileri İmam-Hatip Okullarına Teşvik ile Taleplerin Karşılanması noktasında yaşanan çelişki ve yetersizliklere dikkat çekti.

02 Eylül 2015 Çarşamba 17:34A+A-

HAKSÖZ HABER

İmam Hatip Liselerine ve Ortaokullarına talep gün geçtikçe artıyor. Kocaeli’de de bu bağlamda bu yıl bir talep patlaması yaşandığı görülüyor. Ne var ki derslik sorunu, İHL’lerin ortaöğrenim kısmında kız okullarının derslik yokluğu gibi fiziksel durumlardan kaynaklı olarak talepler karşılanamıyor.

Birçok ilde yaşanan ve Kocaeli yerelinde de İzmit Evliya Çelebi Kız İHL Ortaokulunda somutlaşan bu sorunun nasıl çözülebileceğine ilişkin velilerden gelen talepler üzerine gerek okulda, gerek kentteki ilgili kurumlar ve mülki amirlikler nezdinde veliler girişimlerini sürdürmektedir.

Bu bağlamda sorunun nihai bir çözüme kavuşması için tekliflerini ilgili okul ve kurumlara ileten veliler, yanı sıra bölgedeki duyarlı STK’ları da çeşitli yollarla ildeki ilgili birimlere taleplerini iletmeye ve böylece bürokrasi üzerinde baskı gücü oluşturmaya teşvik ediyor.

İzmit Evliya Çelebi Kız İHL Ortaokulu

Derslik Ve Bina Sorunu Acilen Çözülmelidir!

Konuyla ilgili sitemize açıklamada bulunan veliler şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanından başbakana oradan dindar muhafazakâr kanaat önderlerine varılıncaya değin İHL okul ve öğrenci sayısı artırılmaya çalışılıyor. Fakat sahada bununla çelişik onlarca olay oluyor.  Bunlar kamuoyuna yansımadığı için halının altına süpürülüyor. Veya “Kol kırılır yen içinde kalır” denilerek bu sorunların kamuoyuna mal edilip çözüm aranması öteleniyor. Sorunlar geçiştiriliyor, bu sorunları yaşayanlar ise hayal kırıklıklarıyla ve yalnızlıklarıyla küsüyor ve kendi köşesine çekiliyorlar.

Kocaeli İzmit gibi il merkezi olan büyük bir şehirde karma olmayan sadece kızlar için bir ortaokul ihtiyacı kendini yıllardır hissettirmesine rağmen gerekli tedbirler bir türlü alınmayarak bugünlere gelindi.”

265 Müracaat, 90 kayıt

Ayrıca kayıt için yapılan müracaatlarla kabul gören kayıtlar arasındaki orantısızlığa da dikkat çeken veliler şunları kaydetti:

“İzmit Evliya Çelebi Kız İHL Ortaokuluna bu sene için 265 müracaat olmasına ve ön kayıt yaptırmalarına rağmen bunlardan yalnızca 90 öğrencinin okula kesin kayıt kabulünün yapılacağı duyurulmuş durumda.”

Karne Notuna Güvensizlik Niye?

Peki, Altenatifi Bu Mu?

Veliler sözlerine şöyle devam etti:

“Bu öğrenciler de resmi olmayan bir kurumun hazırladığı eleme sınavı ve karne notu ortalamasıyla tespit edilmiş durumdadır. Karne notu niye yeterli görülmez, bu okullara ve öğretmenlere hele de öğretmenler tarafından niye güvenilmez? Test tekniğine dayalı Tek sınav, okulda yapılan 10’u bulan yazılı ve sözlü notunun yerini tutabilir mi?”

Sürekli Azalan Şube Sayıları

Okuldaki şube sayılarına dikkat çeken veliler şu bilgi ve değerlendirmelerde bulundu:

“10 şube: 7. Sınıflar

 4 şube: 6 sınıflar

3 şube: 5. Sınıflar

 7. Sınıfında 10 şube olan bu okulun 6. Sınıfında 4 şube vardır ve burada bir derslik sorunu var demektir. Niye dengesiz bir şube sayısı var?   Bu sene için de 3 şube açılacak olması yetersiz görülmekte ve yoğun veli şikâyetlerine neden olmaktadır. 2 sene önce 300’e yakın öğrenci almışken bugün 90 öğrenci alınması büyük sıkıntı kaynağı olmaktadır.”

Karma Eğitim mi Dayatılmaya Çalışılıyor?

İhtiyaç ortadayken bunun karşılanması yerine adeta karma eğitimin dayatılmaya çalıştığı gibi bir hisse kapıldıklarını belirten veliler “Kız İHL ortaokullarına ihtiyaç kız İHL liselerinden de fazla olmasına rağmen bu tedbirsizlik acaba neden kaynaklanıyor?   Karma İHL ortaokullarının varlığı kız okullarına talebi düşürmemektedir. O okullarda yeter sayıda öğrenci bulmaktadır. Burada daha çok kız İHL ortaokulu öğrencilerine derslik tahsis edilememe sıkıntısı yaşanmaktadır. Ortaokulun ilköğretim içinde değerlendirilmesi sonucu yaşanan bir direnç var da adı mı konmamaktadır?  Ama Sayın MEB Bakanı Nabi Avcı böyle fiilen müstakil kız okulu açılabileceğini belirtmiştir.” değerlendirmesinde bulundu.

İzmit Yeşilova Mahallesinde Yeni Kız İHL Ortaokulu Açılmalıdır!

Kocaeli Kuruçeşme’de karma olarak yeni kız ihl ortaokulu açılmasına rağmen İzmit ilçesindeki yığılmanın bir türlü giderilemediğine dikkat çeken veliler şunları söyledi:

“Veliler, aslında yapılması gerekenin Yeşilova civarında bir kız  İHL ortaokulu açmak olduğunu ifade ediyorlar. Aynı mevkide Mehmet Akif Ersoy kız İHL lisesi de bulunuyor. Bu okulun çoğu boş olmasına rağmen, geçici de olsa mevcut Evliya Çelebi kız İHL ortaokulundaki derslik sıkıntısının giderilmesinde kullanılmamasını manidar bulunmaktadır.”

Siyasileri ve Bürokrasiyi Göreve Çağırıyoruz!

İlgili kurum ve sendikaların yanı sıra siyasileri de bilgilendirdiklerini belirten veliler sorunlarına bir çözüm istiyorlar. Ayrıca veliler yerel STK temsilcilerini de daha fazla sorumluluk almaya çağırıyor ve Kız İHL ortaokulu bina ve derslik sorunlarının bir an önce çözülmesini bekliyor. İl-İlçe eğitim yöneticilerini de sorunları sadece okul yönetiminin sırtına yüklemeyip muhtemel bina ve sınıf tahsislerinde kolaylaştırıcı ve ön açıcı tavır almaya davet ediyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum