1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 24 Haziran Seçimleri: Adaleti ve Maslahatı Birlikte Gözetmeliyiz!
24 Haziran Seçimleri: Adaleti ve Maslahatı Birlikte Gözetmeliyiz!

24 Haziran Seçimleri: Adaleti ve Maslahatı Birlikte Gözetmeliyiz!

Rıdvan Kaya, 24 Haziran seçimine dair gündemi mercek altına aldığı yazısında İslami kesimlerin yaklaşım ve tutumlarının nasıl olması gerektiğini değerlendiriyor.

19 Haziran 2018 Salı 19:32A+A-

Rıdvan Kaya’nın yazısı şöyle:

24 Haziran seçimleri yaklaştıkça AK Parti iktidarının önceki dönemde dindar kesimler nezdinde büyüttüğü iyimserlik havası giderek zayıflarken, Türkiye’yi daha riskli, daha gerilimli bir sürecin beklediğine dair kaygılar artıyor.

Siyaset etme tarzının giderek daha kişisel ve otoriter bir renge büründüğü, yargıda keyfiliğin vicdanlarda derin yaralar açtığı, doğru ve güzel icraatlara destek olma anlayışının yerini holiganlığa, fanatizme, tazim ve yüceltme kültürüne bıraktığı can sıkıcı bir ortam mevcut.

AK Parti otoriter-devletçi anlayışı reddeden, gelenekselleşmiş, kurumsallaşmış tabuları yıkan bir eğilimden, milliyetçi-devletçi dili giderek daha fazla içselleştiren bir siyasete sürüklenmekte. Olağanüstü gelişmelerin ortaya çıkardığı ‘mecburiyet hali’ ile izah edilmeye çalışılan MHP ile ittifak süreci kalıcı ve boğucu bir kader birliğine dönüşme yolunda. (…)

Yazının devamı >>>