1. HABERLER

  2. HABER

  3. 23 CIA Ajanının Cezası Onandı
23 CIA Ajanının Cezası Onandı

23 CIA Ajanının Cezası Onandı

Milano imamını kaçırmak suçundan yargılanan 23 CIA ajanının hapis cezaları onandı.

20 Eylül 2012 Perşembe 20:32A+A-

İtalyan Yargıtay'ı, 2003 yılında CIA ajanları ve İtalyan gizli servisinin işbirliğiyle İtalya'dan kaçırılan dönemin Milano imamı Osama Mustafa Hasan Nasr'ın temyiz davasında, kaçırma operasyonunda yer alan 23 Amerikalı ajanın mahkumiyet kararını onadı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, 17 Şubat 2003 tarihinde Milano'da, ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA'ye mensup 23 ajan tarafından önce ABD'nin Avrupa'daki üslerine oradan da Mısır'a kaçırılan dönemin Milano imamı Ebu-Ömer ismiyle bilinen Osama Mustafa Hasan Nasr'ın davasında, Milano mahkemesinin Amerikalı ajanlar için verdiği 7 ile 9 yıl arasında değişen mahkumiyet kararlarını onayladı. Karara göre, operasyonda görev alan CIA'nın o dönemki Milano istasyon şefi Robert Seldon Lady'nin 9 yıl, diğer 22 ajanın ise 7 yıl ceza aldıkları belirtildi.

Kimlikleri tespit edilen Amerikalı ajanların şu an için Avrupa'da olmadıkları, Avrupa'ya ya da İtalya'ya gelmeleri halinde tutuklanma risklerinin bulunduğu bildirildi.

Yargıtay, operasyonda payı olduğu söylenen o dönemki İtalyan Ordusu İstihbarat ve Güvenlik birimi SISMI direktörleri Niccolo Polari ve Marco Mancini'nin ise Milano mahkemesinde tekrar yargılanmasına hükmetti.

Aktifhaber

HABERE YORUM KAT