1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. 21 Bin Filistinli Aileye Yardım Durduruluyor
21 Bin Filistinli Aileye Yardım Durduruluyor

21 Bin Filistinli Aileye Yardım Durduruluyor

Gazze'ye yönelik ablukadan dolayı on binlerce aile geçimini dış yardımlarla sürdürmek zorunda.

12 Şubat 2012 Pazar 00:04A+A-

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA), sosyal dayanışma fonu kapsamında örgütten gıda ve mali yardım alan Filistinli 21 bin fakir aileye yapılan "tazminat" yardımlarını Nisan ayından itibaren durduracağını açıkladı.

UNRWA'dan bugün (12 Şubat Pazar) yapılan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada, yardımların kısılmasının nedeninin örgütün yaşadığı mali kriz olduğu ifade edilerek, aylardır yaşanan mali krizin gün geçtikçe büyüdüğü ve örgütün bazı yardımları azalmak zorunda kaldığı belirtildi.

UNRWA'ya yakın kaynaklar, son kısıtlamanın en fakir kesimi hedef aldığı için bugüne kadar yapılanların en tehlikelisi olduğuna işaret ederek, kısıtlamaya gidilen program kapsamında hastalar, yaşlılar ve özürlüler gibi çalışamayacak durumda olan vatandaşlara yardım edildiğini hatırlattı.

Gazze Şeridi'ndeki Mülteciler Halk Komiteleri Yürütme Kurulu Sekreteri Ziyad Es-Sarfendi, UNRWA'nın bütçesinde meydana gelecek herhangi bir yeni krizin özellikle Gazze Şeridi'nde yaşayan mülteciler için felaket olacağını söyledi.

Sosyal dayanışma fonundaki açığın tehlikeli olduğunu ifade eden Es-Sarfendi, UNRWA'nın yardım çağrısında bulunduğunu kaydederek krizin giderilmesi için acilen harekete geçilmesini istedi.

HABERE YORUM KAT