1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. 2018 Yılının İlk İnsani Yardım Konvoyu Suriye’ye Doğru Yola Çıktı
2018 Yılının İlk İnsani Yardım Konvoyu Suriye’ye Doğru Yola Çıktı

2018 Yılının İlk İnsani Yardım Konvoyu Suriye’ye Doğru Yola Çıktı

Özgür-Der, Fetih-Der, İMAR, Tillo Derneği, Hayır Evi, Umuda Koşanlar Derneği, Musab Bin Umeyr Mescidi ve Mahfuz Şahin’in katkılarıyla hazırlanan insani yardım yüklü tırlar Suriye’ye doğru yola çıktı.

03 Ocak 2018 Çarşamba 21:11A+A-

Özgür-Der, Fetih-Der, İMAR, Tillo Derneği, Hayır Evi, Umuda Koşanlar Derneği, Musab Bin Umeyr Mescidi ve Mahfuz Şahin’in katkılarıyla 2018 yılının ilk yardımları Suriyeli kardeşlerimize ulaştırılmak üzere tırlara yüklenerek yola çıktı.

Yolculuk öncesi bir açıklama yapan Fetih-Der yetkilileri şunları kaydetti:

Değerli basın mensupları ve aziz kardeşler,

Bugün burada dünyanın adeta çoktandır unuttuğu, yok saydığı, kaderine terk ettiği Suriyeli kardeşlerimizle dayanışma sorumluluğumuzu ifa amacıyla bir aradayız.

Farklı dernek ve vakıfların katkılarıyla ve hayırsever kardeşlerimizin bağışlarıyla toplanan burada gördüğünüz yardım tırlarını İdlib, Halep ve Hama’da açlık, yoksulluk ve soğuk kış şartlarında çaresizce bekleyen mazlum ve mağdur Suriyeli kardeşlerimize ulaştırmak üzere inşallah birazdan Cilvegözü sınır kapısından geçireceğiz.

Burada gördüğünüz toplam 10 tır yardım malzemesinin çok geniş bir bölgeye yayılmış ve büyük sayılara ulaşan mağdurların sıkıntılarını, ihtiyaçlarını karşılama anlamında elbette çok sınırlı bir işlevinin olacağını biliyoruz. Bununla birlikte bu çabamızın bir başlangıç olduğunu hatırlatıyor ve inşallah kış kampanyamızın startını teşkil edeceğini umuyoruz.

Ayrıca da Türkiye’de muhtelif şehirlerde faaliyet gösteren kuruluşların Suriyeli mazlumlara verdiği desteğin sembolik bir ifadesi olarak değerlendirilmesi gereken bu çabamızın önemli bir mesaj içerdiğini de vurgulamak isteriz.

Bu çalışmayla burada isimleri geçen kuruluşlar ve hayırseverler olarak bizler Suriyeli kardeşlerimizi unutmadığımızı dile getirmek istiyoruz. Esed adlı canavarın ve destekçilerinin insanlık dışı saldırılarına maruz kalan ve tam yedi yıldır acımasızca katliama, zulme uğrayan kardeşlerimizi unutmadık ve inşallah unutmayacağız! Kardeşlerimizle ekmeğimizi, aşımızı bölüşeceğiz. Dondurucu soğukta incecik çadırlarda yazlık kıyafetler içinde titreyen çocuklarımıza sahip çıkacağız.

Bir yandan çatışmasızlık yalanı ile tüm dünya açıkça kandırılırken, öte yandan vahşice sürdürülen bombardımanlarla bu kış şartlarında daha koyu bir çaresizliğe, sefalete itilen mazlumlarla dayanışmamızı inşallah artırarak sürdüreceğiz.

Bizler “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” buyuran bir Resul’ün ümmetiyiz. Komşularımızın, kardeşlerimizin katliam tehdidi altında açlıkla, soğukla boğuşmasını nasıl boş gözlerle seyredebiliriz?

Burada isimleri farklı fakat kardeşlik sorumluluğunu ifa noktasında bir araya gelen kuruluşlar olarak Türkiye’deki tüm sivil toplum kuruluşlarını, yardımseverleri hep birlikte Suriyeli mazlumlara sahip çıkmaya, kardeşlik vazifemizi yerine getirmeye çağırıyor; bu vesileyle bir kez daha herkesi insani ve İslami sorumluluğumuzu hatırlamaya davet ediyoruz.

39.jpg

whatsapp-image-2018-01-03-at-18.07.26.jpg

whatsapp-image-2018-01-03-at-18.07.27-(1).jpg

whatsapp-image-2018-01-03-at-18.07.29-(1).jpg

whatsapp-image-2018-01-03-at-18.07.27.jpg

whatsapp-image-2018-01-03-at-18.07.29-(2).jpg

whatsapp-image-2018-01-03-at-18.07.29.jpg

whatsapp-image-2018-01-03-at-18.07.30.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum