1. HABERLER

  2. HABER

  3. Heron İhanetinde Örtbasa Değil, Tespite Sorgu
Heron İhanetinde Örtbasa Değil, Tespite Sorgu

Heron İhanetinde Örtbasa Değil, Tespite Sorgu

İsrail casus uçaklarının Hatay’daki askeri üsleri saatlerce görüntülediğinin saptanmasına rağmen herhangi bir müdahalede bulunulmaması ve bu tespitin örtbas edilmesi skandalı büyüyor.

13 Nisan 2012 Cuma 02:52A+A-

Haber: Yiğit Doğaner

Geçtiğimiz günlerde internete düşen şok ses kaydından, Türk subaylarının İsrail casus uçağını tespit ettiği, Hawk füzelerinin uçakların üzerine kilitlendiği ve F-16’ların vurmak için izin istediği ancak vur emri verilmeyip bütün radarların kapatıldığı anlaşılıyordu. Ses kaydı sonraki günkü gazetelerde de geniş yer almıştı. Skandalın bu şekilde basına sızmasının ardından, vur emri vermeyen ve radarların kapatılmasını sağlayan komutanların değil, görevini yapan subay ve astsubayların sorgulamaya alındığı öğrenildi.

Diyarbakır’a Ekip Gönderildi

Edinilen bilgiye göre, ihaneti ortaya çıkartan ses kaydının internette, olayın ayrıntılarının da Akit’te yayınlanmasının ardından Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Karargahı’nda 12 Nisan Perşembe günü itibariyle cadı avı başladı. Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Nezih Damcı emriyle Diyarbakır’a başkanlığını Tümg. Ziya Cemal Kadıoğlu’nun yaptığı bir ekip gönderildi. Hava Kuvvetleri Ankara Karargahı’ndan özel seçilmiş 24 kişilik kalabalık ekip Diyarbakır’da kapsamlı bir sorgulama için harekete geçti.

“Kim Sızdırdı?”

İnternete düşen ses kaydına ulaşabilen ya da o sırada ilgili odalarda görev yapan tüm subay ve astsubayların aranıp sorgulanması amacıyla gelen ekibin, 4-5 gün Diyarbakır’da kalacaklarını ve sorumluları bulmadan ayrılmayacaklarını bildirdikleri öğrenildi. Soruşturma ekibinin, basına ses kayıtlarıyla yansıyan olayın gerçek olup olmadığını, İsrail Heronu’nun vurulup vurulmadığını ve sorumluların kimler olduğunu araştırmazken, skandalı Hava Kuvvetleri dışına kimin taşıdığı üzerine yoğunlaşması şaşkınlıkla karşılanıyor.

Veysi Ağar’a Soran Yok

Diyarbakır’da 36 subay ve astsubay sorgulanırken, skandalın asıl sorumlusu olarak gösterilen Albay Ahmet Kazdal ve Korgeneral Veysi Ağar’ın bu işlemin dışında tutulduğu belirtiliyor. Terörle mücadele eden alt rütbedeki subay ve astsubaylar suçluymuş gibi saatlerce sorgulanırken; yetkililer korgeneral rütbesindeki bir subayın sadece Genelkurmay Başkanlığı’nca soruşturulabileceğini bildirdiler.

Paşa İzmir’de Dinleniyor

Bu arada Korgeneral Ağar’ın yaklaşık 40 gündür birliğinde olmadığı, Diyarbakır’a uğramadığı, İzmir Özdere Yazlık Kampı’nda kaldığı edinilen bilgiler arasında. Ağır bir bel fıtığı ameliyatı geçiren Ağar’ın, kalp hastası olan eşiyle birlikte Özdere kampında kaldığı; iç güvenlik tazminatı olan aylık 780 TL’yi de aldığı ifade ediliyor. Terörle mücadelede bahar ayları ile en kritik döneme girilirken, Ağar’ın İzmir’de bulunması da tepki topluyor. Yakın çevresine bir hafta içinde Diyarbakır’a gideceğini, yoğun hava harekatı sonucu vücudunu dinlendirmek için İzmir’e geldiğini söylediği öğrenilen Korgeneral Veysi Ağar’ın, basında çıkan haberlerle ilgili kimsenin yorum yapmaması emri verdiği bildirildi.

Yeni Akit 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum