1. HABERLER

  2. HABER

  3. '1915' Siyasî Amaçlara Alet Ediliyor
1915 Siyasî Amaçlara Alet Ediliyor

'1915' Siyasî Amaçlara Alet Ediliyor

Tarık Ramazan, "Ermeni meselesinde" tarihin, herhangi bir yasa ya da siyasi kararla dondurulamaz ve yönlendirilemez olduğunu söylemek ve yinelemek gerektiğini söyledi.

22 Aralık 2011 Perşembe 03:24A+A-

İngiltere'de Oxford Teoloji Fakültesi'nde İslam Araştırmaları Profesörü Tarık Ramazan, "Ermeni meselesinde" tarihin, herhangi bir yasa ya da siyasi kararla dondurulamaz ve yönlendirilemez olduğunu söylemek ve yinelemek gerektiğini söyledi.

Fransa'da da eserleriyle yakından tanınan Prof. Ramazan, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifiyle ilgili yaptığı açıklamada, teklifin mecliste kabul edilmesi planının, ne akıllıca ne de bilimsel olduğunu belirtti. Tarık Ramazan, bu girişimin, açıkça, meselenin, deklare edilmemiş bazı siyasî amaçlar için alet edilmesi olduğunu ifade ederek, "Geçmişi araştırma ve sorgulamanın, yasayla düzenlenmesini ve araştırmanın cezalandırılmasını kabul edebilecek, kendisini işine adamış, aklı başında bir tarihçi var mıdır?" diye konuştu.

Ramazan şöyle devam etti: "Türkiye'nin resmi duruşuna katılsak da katılmasak da bu özel meseleyi doğru biçimde ele almanın -mevcut hükümet tarafından karar verildiği gibi- bilimsel bir araştırma komisyonu oluşturmak ve tarihin tek doğru siyasî yorumunun (bilimsel değil) ne olması gerektiğine karar verilmesi için tartışma başlatmak olacağının kabul edilmesi gereklidir. Türkiye hükümeti, yakın bir süre önce yapıcı tartışma için yolları açtı ama Fransa'nın kararı, herhangi ciddi bir bilimsel yaklaşıma aykırı olmakla kalmayıp, tarihi gerçeğin asil biçimde araştırılmasından ziyade açıkça Türkiye'ye karşı lekeli hissiyatlara dayandığından, amaca zarar verici."

Zaman 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum