1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. 19 Mayıs Üniversitesi'nde Mısır Eylemi
19 Mayıs Üniversitesi'nde Mısır Eylemi

19 Mayıs Üniversitesi'nde Mısır Eylemi

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nde Mısır'daki idam kararları protesto edildi.

11 Nisan 2014 Cuma 10:30A+A-

19 Mayıs Üniversitesi'nde Rabia sembolleri ve dövizlerle toplanan öğrenciler Mısır'daki idamları protesto etmek amacıyla basın açıklaması okudular. 'Yardımlaşma Bilincini Oluşturma Topluluğu' tarafından düzenlenen eyleme farklı fakültelerden birçok öğrenci katılım sağladı. 

Okunan basın açıklamasında Mısır'da yaşananların bir hukuk katliamı olduğu vurgusu yapıldı. Hatta hukuksal sürecin göstermelik olduğu, yapılmak istenenin Mısırlı Müslümanları bastırmak olduğu belirtilen açıklamada özellikle Müslüman ülkelerin bu zulme kör-sağır kalmamaları gerektiğinin altı çizildi.

Eylemde okunan Basın Açıklaması:

Biz Ondokuz Mayıs Üniversiteli öğrenciler olarak Adaleti hala bir değer olarak taşıyan ülkelerin vicdanlarına sesleniyoruz.

Mısır mahkemelerinin 'şiddete teşvik ve karakollara saldırı suçlamasıyla' darbeye ve darbecilere direnen 529 kişiyi idama mahkûm etmesi hukuk skandalıdır.

Mahkemede verilen kararın ön karar hükmünde olması ve kararların temyize açık olması uygulamanın göstermelik olduğunu kanıtlar niteliktedir. Mısırda demokratik seçimler sonucu iktidara gelen Müslüman Kardeşler Teşkilatı, alçakça bir darbeyle elde etmiş olduğu bu haktan mahrum bırakıldı. Mısırlı kardeşlerimiz bu hakkı korumak için günlerce sokaklarda ''şiddet eylemlerine bulaşmaksızın'' protesto haklarını kullandılar. Ağır tahriklere rağmen Müslümanca bir duruş sergileyerek provokasyona gelmediler. Bunun akabinde iktidarı tamamıyla ele geçiren cunta başı Sisi ve zihniyeti, cadı avını başlatarak insanlar mağdur edildi.

Cadı avının uzantısı olan bu karar hukuk normlarıyla hiçbir şekilde örtüşmemektedir. Bununla birlikte evrensel hukuk kuralları içerisindede meşruiyeti yoktur. Tamamiyle siyasi bir karardır. Bu ne ilktir ne de son olacaktır.

Mısırdaki cunta yönetimine açıkça veya gizlice destek veren ülkeler bu cinayetlerin gerçekleşmesi durumunda bu suça ortaktırlar.

Batılı Emperyalist ülkelerden bize asla ve asla bir hayır gelmeyeceğini biliyoruz. Biz müslümanları kahreden, Müslüman ülkelerin bu konu hakkında sessizliğini bozmaması, bu hukuksuzluğa ve cinayete kör olmalarıdır. Ey İslam Birliği Teşkilatı, neden susuyorsun? Ey bu zulme karşı kör, sağır ve dilsiz olan Müslüman ülkeler, neden susuyorsunuz? Bosna'da, Çeçenistan'da, Irak'ta, Azabeycan'da, Afganistan'da, Mavi Marmara'da müslümanlar katledildi sustunuz. Şuan Suriye'de, Doğu Türkistan'da, Filistin'de, Patani'de, Mymnar'da, Mısır'da, Irak'ta Afgansitan'da insanlar katlediliyor ve hala susuyorsunuz!

Biz Ondokuz Mayıs Üniversiteli öğrenciler olarak Mısır'da verilen bu gayrı hukuki kararı asla kabul etmiyoruz.Tüm dünyada müslümanlara yapılan zulümleri şiddetle kınıyor, Müslüman liderlerden fiili olarak harekete geçmelerini bekliyoruz.

Basın açıklamasında   “Suriye’den Mısır’a Direnişe Bin Selam”, “İdam Sehpası Yıldıramaz İhvanı!”, “Defol Sisi Seninleyiz Mursi!”, “İslami Hareket Engellenemez!” sloganları atıldı.

19_mayis_misir_eylem-(2).jpg

19_mayis_misir_eylem-(3).jpg

19_mayis_misir_eylem-(4).jpg

19_mayis_misir_eylem-(5).jpg

19_mayis_misir_eylem-(1).jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum