1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TACİKİSTAN

  4. 18 Yaşından Küçükler Camiye Giremez!
18 Yaşından Küçükler Camiye Giremez!

18 Yaşından Küçükler Camiye Giremez!

Tacikistan'da geçen ay parlamentonun alt kanadında kabul edilen, 18 yaşından küçüklerin camiye girmesini yasaklayan hükümet tasarısı, parlamentonun üst kanadında da onaylandı.

25 Temmuz 2011 Pazartesi 10:35A+A-

Müslüman halka yapılan baskıların her geçen gün arttığı ülkede Başörtü yasağı, sakallı insanları taciz ve camilere getirilen kısıtlamanın ardından şimdi de 18 yaşından küçüklerin camiye girişleri yasaklandı.

Geçen ay parlamentonun alt kanadında kabul edilen ve 18 yaşından küçüklerin camiye girmesini yasaklayan "ebeveyn sorumluluğu" başlıklı hükümet tasarısı, parlamentonun üst kanadında da kabul edildi.

İlgili devlet kurumlarının izni olmadan çocukların yurtdışına eğitim amacıyla gönderilmesini ve ülkede yasadışı eğitim almasının engellemesini öngören yasa, Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın onaylaması ve basında yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

Yasada her ne kadar 18 yaşından küçüklerin kilise'ye girişleri de yasaklanıyorsa da, ülkedeki Hıristiyanların sayısı yüzlerle ifade edildiği için asıl yasağın Müslümanlara yönelik olduğuna dikkat çekiliyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum