1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. 18 Mart Üniversitesinde Grup Yürüyüş Coşkusu
18 Mart Üniversitesinde Grup Yürüyüş Coşkusu

18 Mart Üniversitesinde Grup Yürüyüş Coşkusu

Grup Yürüyüş, 22 Aralık 2013 Pazar akşamı Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde düzenlenen Rabia Gecesinde konser verdi.

23 Aralık 2013 Pazartesi 15:54A+A-

HAKSÖZ-HABER

Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde düzenlenen “Biriz, Beraberiz, Bir Ümmetiz” başlıklı Rabia Gecesinde Grup Yürüyüş bir konser verdi.

Üniversite öğrencilerinin gayretleriyle hazırlanan gecede 18 Mart Üniversitesi kampusu içindeki Troya Kültür Merkezinde yapıldı. Ortak Akıl Derneği, İlim Yayma Cemiyeti Çanakkale Şubesi, Doğu-Batı Topluluğu gibi kuruluşların organize ettiği gecede Grup Yürüyüş coşkulu bir konser verdi.

Öğrencilerin yoğun istekleri nedeniyle iki buçuk saat süren konserde Grup Yürüyüş, üç albümünden eserleri canlı bir şekilde seslendirdi. Suriye’den Mısır’a, Türkiye’den Filistin’e, Arakan’dan Afganistan’a ümmetin sorunlarını, umutlarını ve direnişlerini ezgi ve marşlarıyla gündeme getiren Grup Yürüyüş’e öğrenciler müthiş bir coşku ile eşlik ettiler.

28 Şubat sürecinden sonra üniversitelerde başörtülü öğrencilerin ümmetin sorunlarını konu edinen etkinliklere imza atmasından duyduğu sevinci öğrencilerle paylaşan Grup Yürüyüş, 18 Mart Üniversitesi öğrencilerinin çabalarını ve çalışmalarını takdir etti. Bazı üniversitelerde Suriyeli mülteciler için açılan yardım stantlarını engellemeye çalışan gruplara da dikkat çeken Grup Yürüyüş, bu yönüyle Suriye ve Mısırlı kardeşlerimize üniversitelerde sahip çıkılmasının önemine işaret etti.

Bazı eserleri yoğun istek dolayısıyla iki kez seslendiren Grup Yürüyüş, konserine “Yalla İrhal Ya Beşşar, Yalla İrhal Ya Sisi” ile son verdi.

FOTO GALERİ >>>

grup-yuruyus-canakkale-konseri-comu-18-mart-universitesi-10.jpg

grup-yuruyus-canakkale-konseri-comu-18-mart-universitesi-12.jpg

grup-yuruyus-canakkale-konseri-comu-18-mart-universitesi-08.jpg

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ >>>

 

HABERE YORUM KAT