1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. “15 Temmuz’da En Az Türkiye Halkı Kadar Endişe Duyduk”
“15 Temmuz’da En Az Türkiye Halkı Kadar Endişe Duyduk”

“15 Temmuz’da En Az Türkiye Halkı Kadar Endişe Duyduk”

Pakistan İslâm Konseyi Üyesi eski milletvekili Dr. Samia Rahil Gazi, “15 Temmuz’da en az Türkiye halkı kadar endişe duyduk. Türkiye halkının düşmanları, Pakistan’ın da düşmanıdır.” dedi.

20 Kasım 2016 Pazar 16:02A+A-

Pakistan İslâm Konseyi Üyesi eski milletvekili Dr. Samia Rahil Gazi, AA muhabirinin Gülen örgütüne ilişkin sorularını cevapladı.

“Ülkenin Jetleriyle Meclis’i Bombaladılar”

Türkiye halkı ile birlik mesajı veren Gazi, “Açık biçimde söylemeliyim ki FETÖ son derece tehlikeli bir terör örgütüdür. Çünkü milletin vergileriyle beslenen FETÖ’cüler ülkenin jetleriyle Meclis’i bombaladı. 250 kişi şehit oldu ve binlerce demokrasi savunucusu yaralandı. Bundan daha büyük terörizm olur mu?” dedi.

“Türkiye’nin Düşmanı Pakistan’ın da Düşmanıdır”

Türkiye hükûmeti ve halkının demokrasi mücadelesine sonuna kadar destek vereceklerini vurgulayan Gazi, şöyle konuştu:

“15 Temmuz’da en az Türkiye halkı kadar endişe duyduk. Türkiye halkının düşmanları, Pakistan’ın da düşmanıdır. Türkiye hükûmeti, FETÖ’nün karşısında ise biz de karşısındayız.”

Gazi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pakistan ziyaretinden son derece memnuniyet duyduğunu dile getirerek, iki ülkenin “kardeş” olduğunu belirtti.

“Bazı Medya Organları Batı’nın Etkisinde”

Öte yandan, Pakistanlı bazı medya organlarının Batı etkisi altında olduğuna işaret eden Gazi, “Bu nedenle Pakistan’da bazı yazarlar, FETÖ’yü destekleyen makaleler kaleme alıyor. Erdoğan’ın ziyâreti de bazı medya organları tarafından manipüle edildi. Bunlar Pakistan toplumuna etki ediyor ve Türkiye hükûmetinin bu konuya eğilmesi gerekiyor.” uyarısında bulundu.

Gazi, “Türkiye’de gerek iktidar gerekse muhalefet, bu süreçte FETÖ’nün karşısında duran herkese selâm olsun.” diye konuştu.

Pakistan Cemaat-i İslâmî eski lideri Gazi Hüseyin Ahmed’in torunu olan Dr. Samia Rahil Gazi, 2007’de Pakistan Meclisi’nde milletvekilliği yapmıştı. Hâlen Pakistan İslâm Konseyi’nin tek kadın üyesi olarak görevine devam eden Gazi, Uluslararası Müslüman Kadınlar Birliği Asya Bölgesi Başkanlığı’nı da yürütüyor.

Pakistan’daki Gülen Örgütü Okulları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen haftaki Pakistan ziyâreti öncesi, Gülen örgütünün okullarında görevli 108 öğretmenin aileleriyle ülkeden ayrılması istenmişti. İçişleri Bakanı Çodri Nisar Ali Han, toplamda 400 kişiyi bulan bu kimselerin 5 gün içinde ülkeyi terk etmesini beklediklerini açıklamıştı.

İslamabad Yüksek Mahkemesi, Gülen örgütü mensuplarının hükûmet tarafından alınan 20 Kasım’a kadar ülkeyi terk etmelerine yönelik karar hakkında yaptıkları itiraz başvurusunu, “yetkisiz” olduğu gerekçesiyle reddetmişti.

HABERE YORUM KAT