1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. 15 Temmuz Direnişi Sivas’ta Selamlandı
15 Temmuz Direnişi Sivas’ta Selamlandı

15 Temmuz Direnişi Sivas’ta Selamlandı

Özgür-Der Sivas Şubesi’nin geleneksel olarak yaptığı Kardeşlik ve Dayanışma Geceleri’nin üçüncüsü “15 Temmuz Direnişi ve Muhasebe” başlığı altında 15 Ekim 2016 Cumartesi akşamı Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

17 Ekim 2016 Pazartesi 21:13A+A-

Program Kur’an tilavetiyle başladı. Sonrasında Özgür-Der Sivas Şube Başkanı Sinan Ceran, selamlama konuşması yaptı. Ceran, derneğin eğitim ve yardım çalışmalarından bahsetti. Şube başkanının konuşmasının ardından 15 Temmuz direnişini anlatan bir sinevizyon gösterisi izlendi. Programın ilk konuşmacısı Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya oldu. Kaya, 15 Temmuz direnişiyle ilgili izlenimlerini anlattıktan sonra takip eden zaman dilimlerinde yaşanan Kemalizm övgülerini, direnişi küçümseyici açıklamaları eleştirdi.

foto-galeri-006.gifİkinci konuşmacı köprüde tanklara tek başına meydan okumasıyla sembolleşen Gazi Safiye Bayat oldu. Bayat, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını duygusal bir konuşma ile izleyicilerle paylaştı. “Şehadet şerbeti çok güzel. Yarısını içtim ben. Çok az kalmıştı.” Diyen konuşmacı köprüde darbecilere bile beddua etmediğini ve onlara hidayet için dua ettiğini belirterek “Beddua etmeyeceksiniz. Beddua acizin sözüdür. Aciz olmayacağız.” Diyerek dik durmanın altını çizdi.

Diğer bir 15 Temmuz gazisi olan Levent Deveci, üçüncü konuşmacı olarak sahneye çıktı. Deveci, “Kızım uyuyordu. Uyumasa belki evden çıkamayabilirdim. 9 yaşında yetim kaldım, 6 yaşındaki kızımı da yetim bırakabilirdim.” Diyerek sözlerine başlayıp direniş gecesini anlattı. Kendileri için “Demokrasi Gazisi” tabiri kullanılmasını reddeden Deveci, mücadelelerini Allah rızası için verdiklerini ve bundan başkalarının prim yapmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. Darbeci geleneğin Kemalistlere ait olduğunu 15 Temmuz darbesini de ”bel’am” olarak tanımladığı Fethullah Gülenle Kemalistlerin birlikte yaptığını söyleyen konuşmacı “kimse laikliği ve Kemalizmi temize çıkarmaya çalışmasın” diyerek sözlerini tamamladı.

Son konuşmacı Temmuz Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ali Değirmenci oldu. Değirmenci’nin enerjik konuşmasına direnişin altını çizerek başladı. “Halkın sokaklara çıkması 3 saat, 5 saat, 8 saat gecikseydi bugün çok daha farklı bir manzarayla karşı karşıyaydık.” Diyerek birkaç saat içinde örgütlenen halkın aldığı rolün önemine vurgu yaptı.

Üçüncü kez düzenlenen Kardeşlik ve Dayanışma Gecesi, Grup Yürüyüş’ün coşkulu direniş şarkılarıyla sona erdi.

sivas-20161016-01.jpgsivas-20161016-04.jpgsivas-20161016-07.jpgsivas-20161016-13.jpgsivas-20161016-08.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum