1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “15 Rus Özel Timi Suriye'de Öldürüldü”
“15 Rus Özel Timi Suriye'de Öldürüldü”

“15 Rus Özel Timi Suriye'de Öldürüldü”

​​​​​​​Suriye’de özel güvenlik firması tarafından istihdam edilen on beş Rus, bir silah deposunda meydana gelen patlama sonucu öldü.

18 Şubat 2018 Pazar 02:21A+A-

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, olayı birkaç gün önce Deyr Ez Zur’un doğusunda bulunan Tabiya Cazira’daki şirketin silah depolama tesisinde yaşandığını söyledi.

Gözlemevi rehberi Rami Abdel Rahman, söz konusu şirketin “Suriye rejimi tarafından kontrol edilen petrol ve gaz alanlarını korumak” görevinden alındığını söyledi.

AFP’ye verdiği demeçte, “Bir Rus özel güvenlik şirketi için çalışan on beş Rus, Deyr Ez Zur eyaletindeki Tabiya Cazire’deki bir silah deposunda meydana gelen patlamada öldü.”

Başsavcı, çoğunlukla rejim yanlısı Suriyeli milisler olmak üzere yedi kişinin patlamada öldüğünü de sözlerine ekledi.

ABD tarafından yönetilen koalisyon, Perşembe günü Condeo fabrikasına Fırat nehri doğu kıyısındaki gaz alanının yakınında bir SDF üssüne yapılan saldırıya misilleme yaparak saldırıda bulunulduktan sonra bildirildi.

ABD liderliğindeki koalisyon Perşembe günü, Suriye’nin doğusundaki müttefiklerine yönelik bir saldırıyı savunmak için en az 100 rejim yanlısı milisi öldürdüğünü ve Şam’ı destekleyen güçlerle yaptığı ölümcül çatışmalarda bulunduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum