1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 Bin Öğretmen Ataması Şubat'ta
15 Bin Öğretmen Ataması Şubat'ta

15 Bin Öğretmen Ataması Şubat'ta

Milli Eğitim Bakanlığı 15 bin öğretmenin 6 Şubat'ta atamasının yapılacağını açıkladı.

26 Ocak 2015 Pazartesi 14:14A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, 15 bin öğretmen atamasının 6 Şubat Cuma günü yapılacağını bildirdi.

Hamza Aydoğdu Sakıp Sabancı Basın Merkezi'nde düzenlenen "Basın Merkezi Toplantıları"nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aydoğdu 15 bin öğretmen atamasıyla ilgili çalışmaların hazır olduğunu belirterek, konuyla ilgili yeni yönetmeliğin çıkmasını beklediklerini söyledi.

Yeni yönetmeliğin yayımının ardından ilana çıkacaklarını kaydeden Aydoğdu, okullar açılmadan önceki 6 Şubat Cuma atamaların yapılacağını bildirdi.

Atama bekleyen öğretmenler konusunun çok önemli olduğunu vurgulayan Aydoğdu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatı doğrultusunda, kendilerinden randevu isteyen bu durumdaki öğretmenlerle görüştüklerini anlattı.

İhtiyaç 114 bin öğretmen

Aydoğdu şu anda 114 bin öğretmene ihtiyaç bulunduğunu, atama bekleyen öğretmen sayısının da son atamaların ardından 278 bine düştüğünü söyledi:

"Bu realiteyi herkesin görmesi gerekiyor. Burada bütün öğretmenlerimizle iletişim halindeyiz. Bu dönemde bütün öğretmenlere, MEB'in kapısı ardına kadar açılmıştır. Fakat elimizdeki imkanlarla atamaları yapmamız gerekiyor. Talim Terbiye Kurulunun ilgili kararıyla 118 alan tespit edildi. Bölümler kapandığı için 10 alana kontenjan verilmedi, bu nedenle 15 bin öğretmen ataması 108 alana yapılacak."

Bekleyen öğretmen alanına göre değil ihtiyaca göre kontenjan belirlendiğini söyleyen Aydoğdu "Tarih" branşından örnek verdi: 

"Bu branşta 14 bin 288 adayın bekliyor ancak ihtiyaç bir kişi. Kontenjan da ihtiyaca göre belirleniyor. Yüzde yüz kontenjan da ayırsanız bu arkadaşlarımız tatmin olmayabilir" 

Aydoğdu, Türkçe, matematik, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, fen ve sosyal bilimler derslerinden TEOG ile edebiyat, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerinden LYS'ye yönelik branşlara kontenjanın yüzde 58'ini ayırdıklarını bildirdi.

Kontenjanlar, bu hafta açıklanacak

Branşlar arasında kadro dağılımında çok uçurum olmamasına dikkat ettiklerini söyleyen Aydoğdu, önceki yıllarda az kontenjan ayrılan, 15-17 yıldır beklenen alanlardakileri mağdur etmemek için buralara fazlalık verdiklerini anlattı:

"Her eşit dağılım, adaletli dağılım değildir. Arkadaşlarımızın talepleri, istekleri çok uç noktada. Biz 15 bin dağılım yapacağız. Fakat arkadaşların taleplerine baktığınız zaman 150 bin çıkıyor. Kontenjanlar açıklandığı zaman mutlu olanlar, mutsuz olanlar olacaktır. Biz elimizden geldiği kadar, gece gündüz çalışarak, iyi bir dağılım yapmaya çalıştık. Bunları da en geç salı veya çarşamba günü kamuoyuna duyururuz." 

Aydoğdu, kontenjanının yüzde 73'ünü, geri kalmış bölgelere dağıttıklarını da bildirdi.

HABERE YORUM KAT