1. HABERLER

  2. İLAN

  3. 14 Ağustos Mısır Etkinlikleri
14 Ağustos Mısır Etkinlikleri

14 Ağustos Mısır Etkinlikleri

Mısır'da, İhvan'a ve halkın iradesine, Abdulfettah Sisi tarafından yapılan darbeye direnenlere yönelik Rabiatül Adeviyye Meydanında yapılan katliamın yıldönümünde, Rabia Platformu ve çeşitli STK'lar birçok etkinlik tertip etti.

11 Ağustos 2014 Pazartesi 15:02A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır'da 14 Ağustos 2013 günü Mısır'ın meşru cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yapılan askeri darbenin üzerinden geçen bir yıl içerisinde Mısır halkı güzel bir şahitlik ortaya koydu. Nice oğul ve kızlarını direnişe kurban eden Mısır halkının bu mübarek şahitliğini selamlamak, darbeyi kınamak, bunun yanında tüm İslam beldelerinde süre gelen zulümleri bir kez daha anmak ve dualarımızla kardeşlerimizin yanında olmak için Rabia Platformu Dünya Rabia Günü olarak kabul edilen 14 Ağustos'ta çeşitli programlar düzenledi. Dünyanın büyük başkentlerinde ve Türkiye'nin birçok ilinde yapılacak programlara çok sayıda kurum ve kuruluş destek veriyor.

İstanbul'da yapılacak programlardan bazıları:

Yürüyüş: Saat 13.00 - Tünel'den Galatasaray Lisesi'ne

Gece: Saat 20.00 - Ali Emiri Kültür Merkezi

Rabia Platformu'ndan Yapılan Açıklama:

Dünya R4BIA günü

Tam bir yıl oldu.
Kardeşlerimizi14 Ağustos 2013 yılında, Rabia Meydanı’nda öldürdüğünüz günden bu yana tam bir yıl geçti.
Bir yıldır acımız dinmedi, yaramız kanamaya devam etti.
Milleti tanklarla ezen darbeci Sisi’yi Mısır’ın Cumhurbaşkanı ilan ettiniz. Rabia Meydanı’nda dökülen masum halkın kanına hakaret eder gibi bir de kutladınız. Bir yılda kaç masumu öldürdüğünüzü, kaç masumu yaraladığınızı, kaçını zindanlara attığınızı, kaç garibanı sürgüne gönderdiğinizi cesaret edip açıklayamadınız.
Bir yıldır döktüğünüz kanların üzerine inşa ettiğiniz iktidarlarınızda huzur bulamıyorsunuz. Mısır’da, Libya’da, Cezayir’de, Tunus’ta ve Gazze’de halkın iradesiyle seçtiği iktidarları kirli oyunlarınızla devirmeye çalışıyorsunuz.
Masum Gazze’yi, onurumuz Filistin topraklarını Siyonist İsrail askerlerinin kirletmesine, işgal etmesine, masumları öldürmesine göz yumdunuz. Çocuklarımız öldürülürken siz yüz karası koltuklarınızda anaların feryatlarını gülerek izlediniz. Gazze’de çocukların katili İsrail değil sadece, Suud ve onun kukla ülkeleridir aynı zamanda.
Bir yıldır doymadınız kana.
Bir yıldır Müslüman kanı akıtıyorsunuz. Suriye’de, Irak’ta, Doğu Türkistan’da, Afrika’da, Kuzey’de, Güneyde, Doğu’da, Batı’da ölen, öldürülen biziz.
Bir yıldır ümmetin çocuklarını öldürüyorsunuz.
Bir yıldır ümmetin birliğini savunan evlatlarını öldürüyorsunuz.
Bir yıldır mezhep savaşına karşı çıkan, kardeş kanı akıtılmasına karşı çıkan Müslümanları öldürüyorsunuz.
Sanmayın ki fakrında değiliz.
Şehitlerimizin kanları ümmetin gençlerini besliyor şimdi. Dalga dalga bir ümmet rüzgarı esiyor her yandan. Şimdi dünyanın her yanında R4BIA işareti var. Zulmünüz arttıkça kuvvetleniyoruz. Siz öldürdükçe yenilerini doğruyor kadınlarımız, siz vurdukça yenilerini yetiştiriyor babalarımız. Çocuklarımız şehitlerimizin intikamını alacakları güne kadar sizin zulüm hikayelerinizle büyüyecek.
Her 14 Ağustos’ta dünya mazlumları sizin zulmünüzü konuşacak. Dünya R4BIA Günü’nde Sisi’nin, Fahd’ın, Netanyahu’nun, Esed’in, Obama’nın, Putin’in, Ruhani’nin yaptığı/destek verdiği katliamları, zulmü anlatacağız.
Ömrümüzün sonuna kadar yaptığınız zalimlikleri unutmayacağız. Son nefesimizde bile ümmetin çocuklarına ettiğiniz zulümleri anlatacak ve lanetleyeceğiz sizi. Bizim ömrümüz yetmese de çocuklarımızı, torunlarımızı öldürdüğünüz masumların hesabını sizden sorması için yetiştireceğiz.
R4BIA Günü bizim günümüzdür.
R4BIA Günü ümmetin günüdür.
R4BIA Günü şehitlerimizin günüdür.
R4BIA Günü Filistin’in, Mısır’ın, Suriye’nin, Irak’ın, Tunus’un, Libya’nın, Cezayir’in, Doğu Türkistan’ın ümmet bayrağının dikileceği her ülkenin günüdür.
R4BIA Günü ümmete gönül veren masum şehitlerimizi anma günüdür.
R4BIA Günü ümmetin birlik günüdür.

tr-(1).jpg

HABERE YORUM KAT