1. HABERLER

  2. HABER

  3. 12 Polis Daha Tutuklandı
12 Polis Daha Tutuklandı

12 Polis Daha Tutuklandı

Gülen Cemaati'ne yönelik iki ayrı soruşturmada son olarak aralarında Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de olduğu 12 kişi "Suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasıyla tutuklandı, 5 polis serbest bırakıldı. Böylece tutuklu polis sayısı 20'ye yükseldi. Sav

26 Temmuz 2014 Cumartesi 14:24A+A-

‘Casusluk’ ve ‘yasa dışı dinleme’ ile ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 92 şüpheliden 66'sı tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderildi.

Mahkeme, Bu 66 polisten 17'si hakkında kararını verdi; 12 polis "Suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasıyla tutuklandı, 5 polis serbest bırakıldı. Böylece dün tutuklanan 8 polisle birlikte şu ana kadar tutuklanan polis sayısı 20'ye yükselmiş oldu. 

Şimdi kalan 49 polis hakkındaki kararın açıklanması bekleniyor. 

Yılmazer ve Atayün de var

Tutuklanan Emekli İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer yasadışı dinleme ayağında gözaltına alınmıştı. Casusluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün de tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedilmişti. 

Atayün hastaneye kaldırıldı

Emniyetteki sorgusunun ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Yurt Atayün, saat 00.30 sıralarında göğsünde oluşan bir ağrı nedeniyle adliyede fenalaştı.

Atayün bunun üzerine adliyedeki doktora götürüldü. Doktor tarafından ilk muayenesi yapılan Yurt Atayün göğüs ağrılarının artması üzerine, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil'e sevk edildi. Atayün, doktor kontrolünün ardından saat 01.15'te yeniden adliyeye götürüldü.

Şükür ve Dumanlı’dan ziyaret

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, adliyeye sevk edilen polislerin Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bekleyen ailelerini gece saatlerinde ziyaret etti.

Burada bir konuşma yapan Dumanlı, “Bu insanların paralel olduğuna dair, bu insanların herhangi bir cemaate mensup olduğuna dair ne biliyorsunuz? Elinizde hangi somut şeyler var? İnsanları önce yaftalayıp sonra cezalandırmaya kalkarsanız bunun adı despotluktur. Bunun adı diktatöryadır. Bunun adı hukuksuzluktur" dedi.

‘Bir Yavuz çıkıp son verecektir’

Hakan Şükür de bu süreçte saygıda kusur etmeden hukuk içinde kalınacağını belirtti. Şükür, "Bu ülke demokratik bir hukuk devleti, biz öyle inanmak istiyoruz. Bu gelişmeleri yarın öbür gün belki tebessümle karşılayacağız” diye konuştu.

Hakan Şükür sözlerine şöyle devam etti:

“Biz herkesle birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Sadece bu taraftan bile baksanız, bu uygulamalar, bu işkence, bu zulme ve toplumu ayrıştıracak şekilde konuşan bu insanlara tabii ki bir Yavuz çıkıp son verecektir. Ben ona inanıyorum. Şu an alternatifsizliğin getirdiği bir tabloyla karşı karşıyayız. Belki hoyratça insanların vicdanları, duyguları çok farklı yönlere çekiliyor. Bugün birçok vicdan tutuklandı aslında”

Şükür'e tepki

Şükür konuşurken bir kişi yaklaşarak, “Darbecilerin neresini çekiyorsunuz, darbeci bunlar ya. Ne yüzle çıkıyorsunuz halkın karşısına, utanmazlar! Tayyip'in sayesinde adam oldunuz be, Torinolu Şaban!" dedi. Bu sözlerin ardından protestocu vatandaş çevredekiler tarafından uzaklaştırıldı.

Açıklamasının ardından adliyeye giren Şükür, gözaltındaki polislerle nezarethanede fotoğraf çektirdi.

El Jazeera

HABERE YORUM KAT