1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. ‘100 Yıl Hapis Verin, Ülkeme Göndermeyin, İdam Ederler’
‘100 Yıl Hapis Verin, Ülkeme Göndermeyin, İdam Ederler’

‘100 Yıl Hapis Verin, Ülkeme Göndermeyin, İdam Ederler’

Bursa’da hakim karşısına çıkan IŞİD sanığı “100 yıl hapis verin ama göndermeyin” diye kendisini savundu. Mahkeme sanığı 8 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum etti.

24 Ekim 2016 Pazartesi 18:45A+A-

Bursa’da, IŞİD üyesi olmak suçundan tutuklu yargılanan Fas uyruklu 42 yaşındaki Mimoun Bateoui, “Bana 100 yıl hapis cezası verin ama ülkeme göndermeyin, idam ederler” dedi. Mahkeme Bateoui’yi, ‘Terör örgütü üyesi olmak’ ve ‘Terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçlarından 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri geçen Şubat ayında, Belçika’da oturan Mimoun Bateoui’yi, IŞİD adına eylem yapmak için geldiği öne sürülen Bursa’da gözaltına aldı. Cep telefonunda IŞİD propagandasını içeren görüntüler bulunan, üzerinde ankesörlü telefon kartı çıkan Mimoun Bateoui tutuklandı.

Bursa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Terör örgütü üyesi olmak’ ve ‘Terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçlarından hakkında dava açılan Mimoun Bateoui, ilk duruşmada, tercüman aracılığıyla savunma yaparken yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

Bateoui, Bursa’ya, eşinin, internetten İslami içerikli bir siteden yazıştığı kadın arkadaşının eşi olan M.S. ile tanışmak için geldiğini, onunla konuştuktan sonra bu kentte boks salonu kurmaya karar verdiğini söyledi.

Bateoui, cep telefonundaki bulunan IŞİD ile ilgili görüntüler için, “Bunları izleyip hemen sildim. Çünkü Belçika’da bu örgüte ve Müslümanlara iyi gözle bakmıyorlar” dedi.

Fas’a iade edilmek istemeyen Bateoui, “Fas’a göndereceğinize bana 100 yıl ceza verin razıyım. Aksi halde kendimi öldürürüm. Türkiye’ye sığınmayı taleb ediyorum” dedi.

Mimoun Bateoui, karar duruşmasında tercüman aracılığı ile savunmasını yaparken, ‘Son söz’ olarak, “Beni Fas’a göndermeyin, vereceğiniz karara saygılıyım” dedi. Mahkeme heyeti, toplanan kanıtlara göre, Mimoun Bateoui’ye ‘Terör örgüt üyesi olmak suçundan 6 yıl 3 ay, ‘Terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçundan 2.5 yıl olmak üzere toplam 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Kaynak: Ümmeti İslam

HABERE YORUM KAT