1. HABERLER

  2. HABER

  3. 100 Kişi İsrail'e Mavi Marmara Davası Açıyor
100 Kişi İsraile Mavi Marmara Davası Açıyor

100 Kişi İsrail'e Mavi Marmara Davası Açıyor

İsrail'in, Mavi Marmara gemisine düzenlediği baskınla ilgili yaklaşık 100 kişi İsrail'e tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

05 Eylül 2012 Çarşamba 15:18A+A-

Siyonist İsrail'in, Mavi Marmara gemisine düzenlediği ve 9 kardeşimizin şehit edildiği kanlı baskınla ilgili yaklaşık 100 kişi İsrail'e tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Baskınla ilgili ilk olarak ceza davası açıldı. İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashkenazi'nin de sanıkları arasında olduğu ceza davası İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Ceza davasının ardından, baskında gemide bulunanlar maddi ve manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Yıldırım Hukuk Bürosu bu kapsamda gemide bulunan vatandaşlar ve gazetecilere, İsrail Devleti aleyhine maddi ve manevi tazminat açılması için vekalet dilekçesi gönderdi. İmzalanarak kendilerine gönderilmesi istenilen dilekçede, İsrail'e maddi ve manevi tazminat davası açılması için vekalet verilmesi istenildi.

AVUKAT YILDIRIM: DERDİMİZ PARA DEĞİL

Konuya ilişkin soruları yanıtlayan Mavi Marmara davası avukatlarından Uğur Yıldırım, İsrail'e maddi ve manevi tazminat davası açılacağını doğruladı. Dava açmak için çalışmaların başlatıldığını belirten Yıldırım, şunları söyledi:

"Gemide bulunanlar bir tazminat davası açacak. Bunların arasında o baskında zarar gören gazeteciler de var. Bu davalar tek bir yerde açılmayacak. İstanbul, Kayseri gibi bir çok şehirde açılacak. Dava açmak isteyen herkes yaşadığı yerde davasını açacak. 100 civarında kişi şu an dava açmaya hazırlanıyor. Hukuki haklarımızı arayacağız. Derdimiz para da değil. Kimisi 1 milyonluk kimisi 1 TL'lik de dava açmak istiyor. Amaç İsrail'in her platformda haksızlığını ortaya koymak. Tazminat davaları 10 güne kadar açılacak.

 

HABERE YORUM KAT