1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. 10 Yaşındaki Filistinli Gazeteci: Benim Silahım Kameram
10 Yaşındaki Filistinli Gazeteci: Benim Silahım Kameram

10 Yaşındaki Filistinli Gazeteci: Benim Silahım Kameram

Kendini “dünyanın en genç foto muhabiri” olarak tanımlayan 10 yaşındaki Filistinli Janna Jihad Ayyad, İsrail’in işgal altında tuttuğu Batı Şeria’da yaşananların kayıt altına alınmasının kendi görevi olduğuna inandığını söylüyor.

29 Nisan 2016 Cuma 08:00A+A-

İsrail’in 1967’den bu yana işgal altında tuttuğu Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Nebi Salih bölgesinde yaşayan 10 yaşındaki Janna Jihad Ayyad, kuzeni Mustafa Tamimi ve dayısı Rüştü Tamimi’nin katledilmesinin ardından yaşadığı ve tanık olduğu adaletsizlikleri kayıt altına almaya başladığını anlattı.

O günden bu yana ailesiyle birlikte gittiği yerlerdeki kontrol noktalarında işgalci İsrail askerleri tarafından gözaltına alınan Filistinlileri, protesto yürüyüşlerini ve Filistinli çocukların maruz kaldığı şiddeti kayıt altına alan Janna, bunun için annesinin iPhone’unu kullanıyor.

Al Jazeera'nin haberine göre, bugüne dek Kudüs, el-Halil, Nablus ve Ürdün’den yaptığı haberleri paylaşan Janna, yetişkin gazetecilere kıyasla genç olmasının da avantajını kullanarak kamerasını askerlerden korumayı başardığını söylüyor.

“Filistin’i Konuşmayan CNN ve Fox News’ta Çalışmak İsterim”

“Kameram benim silahım.” diyen Janna, “Kamera silahtan çok daha güçlü. Kameram mesajımı insanlara ulaştırabiliyor, onlar da diğer insanlara...” ifadelerini kullanıyor.

Haberlerini İngilizce ve Arapça olarak Facebook hesabından paylaşan 10 yaşındaki Janna’nın şimdiden 22 bin takipçisi var.

“Bizim mesajlarımızı Filistin’den dünyaya aktaran ve onlara benim kasabamda neler yaşandığını gösteren pek fazla gazeteci yok.” diyen Janna, büyüdüğünde ise Filistinlilerin yaşadıklarını haber yapmayan CNN ve Fox News’ta çalışmak istiyor.

“Kızımla Hem Gurur Duyuyorum Hem de Korkuyorum”

Janna’nın annesi ise bir yandan kızıyla gurur duyduğunu bir yandan ise onun için endişe ettiğini dile getirdi:

“Onunla gurur duyuyorum çünkü bir çocuk olarak mesajını dünyaya duyurmayı başarıyor. Korkularını, neler hissettiklerini ve okula devam etmede yaşadığı zorlukları paylaşıyor. Ama onun için korkuyorum, askerler gecenin bir yarısı gelip evimize biber gazı sıktığında ve dumanlar içinde uyandığımızda…”.

Kaynak: Sputnik News

HABERE YORUM KAT