1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. 10 Kasım Dayatmasına Direnen Öğretmene Sürgün!
10 Kasım Dayatmasına Direnen Öğretmene Sürgün!

10 Kasım Dayatmasına Direnen Öğretmene Sürgün!

Maltepe Anadolu İmam Hatip Lisesi Fizik öğretmeni Recai Bahadır, resmi tören dayatmasına karşı çıktığı için sürgün edildi.

22 Mart 2014 Cumartesi 21:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Maltepe Anadolu İmam Hatip Lisesi Fizik öğretmeni Recai Bahadır, 10 Kasım ve benzeri resmi tören dayatmalarını kabul etmediği için hakkında farklı tarihlerde verilen ihtar cezalarından sonra Pendik Harmandere Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne “sürgün edildi!

10 Kasım 2011 tarihinde okulda gerçekleştirilen 9.05 anmasına uymadığı gerekçesi ile hakkında açılan soruşturma açılan Recai Bahadır aynı gerekçelerle 2011, 2012 ve 2013 yıllarında inancı gereği dayatılan uygulamalara katılmadığı için farklı cezalara ve çalıştığı kurumda mobbinge (işyerlerinde yıldırma amacıyla uygulanan psikolojik baskı) maruz kaldı. Bu süreçlerin sonunda ise sürgün ile cezalandırıldı.

Suçlamalar konusunda kendisinden savunma istenen fizik öğretmeni Recai Bahadır; İslam inancı gereği bu dayatmayı kabul edemeyeceğini, ayrıca ahlaken ve hukuken kimseye zorla “saygı duruşu”nda bulunmaya zorlanmayacağını ifade etti.

Recai Bahadır savunmasında; Öğrencilere dürüstlük, doğruluk öğretmesi gereken eğitimcilerin, bir başka eğitimciyi ikiyüzlü davranmadığı için hakkında soruşturma açmasını trajikomik olduğunu belirterek, “İnançlarının gereğini yerine getiren insanlar bu dünyada cezalandırılabilirler fakat Rabbimize layık bir kul olmak benim için daha büyük bir mutluluktur” açıklamalarında bulundu.

Recai Bahadır hukuksuz ve haksız yürütmenin durdurulması için gerekli hukuki süreçleri de başlattığını açıkladı.

Ek Belgeler:

recaibahadir-1.jpg

recaibahadir-2.jpg

recaibahadir-3.jpg

recaibahadir-4.jpg

recaibahadir-5.jpg

recaibahadir-6.jpg

recaibahadir-7.jpg

recaibahadir-8.jpg

 

HABERE YORUM KAT

37 Yorum