1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. 10 Ayda Savunmasız 1500 Afgan Katledildi
10 Ayda Savunmasız 1500 Afgan Katledildi

10 Ayda Savunmasız 1500 Afgan Katledildi

Afganistan'da ABD askerlerinin baskınlarında savunmasız 1.500 Afganın can verdiği bildirildi. Bu rakama, ABD'nin “militan” olduğu iddiasıyla "değerlendirme dışı bıraktığı" erkekler dahil değil!

03 Kasım 2011 Perşembe 14:11A+A-

Amerika Birleşik Devletleri Özel Operasyon Güçleri tarafından son 10 ay içinde düzenlenen yüzlerce ev baskınında en az 1.500 Afgan sivilin öldürüldüğü bildirildi.

ABD tarafından yayımlanan baskınlara ait resmi istatistiklerden edinilen verilere göre, bu rakam ABD'nin Afganistan'daki işgalinde sivil kayıpların en büyük neden gece baskınları... Üstelik, Amerikan askeri verileri, bu baskınlarda ölen yetişkin erkeklerin tamamını "militan" olarak nitelediği için sivil kayıplar listesine dahil etmiyor.

ISAF kaynaklarına göre, geçtiğimiz 10 ay içinde Afganistan'da düzenlenen gece baskınlarının sayısı 6 bin 282!

Analistler, belli isimlerin hedef alındığı gece baskınları sırasında her defasında ateş edilmediğini, ancak silahlar kullanıldığında mutlaka can kayıpları olduğunu belirtiyor. Bu baskınlar sırasında toplam ölü sayısının 2 bin 844 olduğu, bunlardan 1.256'sının "hedef", 1.588'inin ise sivil olduğu ifade ediliyor.

Basılan evlerde çoğu zaman "hedef kişi" dışında çok sayıda yetişkin erkeğin de yaşadığına dikkat çekilirken, öldürülen erkeklerin kaçının "komşusuna yardıma koşan, evde misafir olan ya da yakın akraba" olup olmadığını belirlemek imkansız...

Çünkü Amerikan ordusu sadece kadınlar ve çocuklar öldüğünde "sivil ölüm" kaydı tutuyor, tüm çabalara rağmen diğer kurbanlarla ilgili ayrıntılı bilgi vermeyi reddediyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum