1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. 1 Temmuz 2012: Suriye'de 83 Kişi Daha Katledildi!
1 Temmuz 2012: Suriyede 83 Kişi Daha Katledildi!

1 Temmuz 2012: Suriye'de 83 Kişi Daha Katledildi!

Suriye'de Baas rejiminin saldırılarında dün 83 kişi daha hayatını kaybetti.

02 Temmuz 2012 Pazartesi 14:28A+A-

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun çeşitli kentlerde Baas rejimi muhaliflerine yönelik hava destekli ve ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda çoğu Şam'ın banliyölerinde olmak üzere dünkü ölü sayısının 83'e yükseldiğini bildirdi.

Örgüt, Şam'ın birçok banliyösüne hava destekli ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda, 24 kişinin yaşamını yitirdiğini, onlarca kişinin yaralandığını, kullanılan ağır silahlardan dolayı da çok sayıda evin yıkıldığını kaydetti.

Şam'ın Duma ve Haresta kentlerinde birkaç günden bu yana düzenlenen saldırılar nedeniyle halkın kentleri terk etmeye başladığını ve şehirlerin adeta afet bölgesine döndüğünü aktaran konsey, ülkenin kuzeyinde yer alan Halep'te 14, Dera, İdlib ve Humus'ta 10'ar Deyr Ez Zor'da 8, Hama'da 6 ve Haseke'de 1 olmak üzere ülke genellinde düzenlenen saldırılar sonucunda ölü sayısının 83'e çıktığını duyurdu.

Öte yandan, Şam'ın Abasiyin bölgesinde meydana gelen şiddetli patlamanın ardından yoğun silah sesleri duyuluyor.

Bu arada, ordunun, Humus'un Rastan ilçesini top ateşine tuttuğu, bölgeden dumanların yükseldiğini belirten Suriye Genel Devrim Konseyi de Lazkiye'nin banliyölerinde yeni katliamların yaşanmasından endişe edildiğini ifade etti.

Humus'un birçok semtinde şiddetli çatışmaların yaşandığını ve kentin afet bölgesi haline geldiğini bildiren konsey, birçok kentte ordunun saldırılarına devam ettiğini açıkladı.

3 YARALI KİLİS'E GETİRİLDİ

Öte yandan Halep'in Azez ilçesinde, ordu birlikleri ile muhalifler arasında çıkan çatışmada yaralanan 3 kişi Kilis'e getirildi.

Türkiye sınırına 10 kilometre mesafedeki Azez ilçesi yakınlarında Suriye ordu birliklerinin muhaliflere karşı yürüttüğü operasyonlar sırasında, bir tanktan açılan ateş sonucu isabet alan bir evde bulunan biri çocuk, 3 kişi ağır yaralandı.

Yaralılar yakınları tarafından mayınlı alandan geçirilerek Türkiye'ye getirildi. Sınıra gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilen yaralıların sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi.

 

Suriye'de Şehit Cenazesini Bombaladılar: Onlarca Ölü (VİDEO)

 

HABERE YORUM KAT