1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mursi’nin Kararları ABD’yi Endişelendirdi!
 Mursi’nin Kararları ABD’yi Endişelendirdi!

Mursi’nin Kararları ABD’yi Endişelendirdi!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Mursi'nin kararları karşısında oldukça endişelendiğini duyurdu.

24 Kasım 2012 Cumartesi 00:40A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yeni yasal düzenlemelerine ilişkin kararların, "Birçok Mısırlı ve uluslararası toplum için endişeleri artırdığını" belirtti.

Nuland, yazılı açıklamasında, "22 Kasım'da açıklanan kararlar ve tebliğler, birçok Mısırlı ve uluslararası toplum için endişeleri artırmaktadır" ifadesini kullandı.

"Devrimin arzularından birinin, gücün tek bir kişi ya da kurumun elinde aşırı derecede toplanmamasını sağlamak olduğuna" işaret eden Nuland, "Mısır'daki mevcut anayasal boşluğun sadece, Mısır'ın uluslararası yükümlülükleriyle uyumlu şekilde, kuvvetler ayrılığını içeren ve temel özgürlüklere, bireysel haklara ve hukukun üstünlüğüne saygı gösteren bir anayasanın kabulüyle aşılabileceğini" kaydetti.

"Sükunet çağrısı yaptıklarını ve tüm tarafları birlikte çalışmaya davet ettiklerini" belirten Nuland, "Tüm Mısırlılara da, bu önemli konularda aralarındaki farklılıkları barışçıl biçimde ve demokratik diyalog yoluyla çözüme kavuşturmaları yönünde çağrıda bulunduklarını" sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT