1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze’de Şehit Sayısı 169 Oldu
 Gazze’de Şehit Sayısı 169 Oldu

Gazze’de Şehit Sayısı 169 Oldu

Gazze’de hayatını kaybeden yaralılar şehit sayısı yükseltti. Ateşkes iki kez de ihlal edildi. İşte bilanço...

24 Kasım 2012 Cumartesi 05:32A+A-

HAKSÖZ-HABER

Siyonist İsrail ordusunun Gazze’ye açtığı sekiz günlük barbar savaşta ağır yaralanan üç kişi dün sabah şehit olurken, Gazze sınırına yürüyen yüzlerce Filistinliye ateş açılması sonucu da 1 kişi şehit oldu ve 19 kişi de yaralandı. Bugünkü şehitlerle birlikte sekiz günlük savaşta şehit olan Filistinli sayısı 169’a ulaştı.

İSRAİL, ATEŞKESİ İHLAL ETTİ

Gazze sınırındaki Han Yunus şehrinin doğu kesimindeki duvara doğru yürüyüşe geçen Gazze halkına otomatik silahlarla saldıran işgal güçlerinin 1 kişiyi şehit ettikleri 19 kişiyi de yaraladıkları bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine bilgi veren yerel kaynaklar, 23 Kasım Cuma sabah erken saatlerde tekbirlerle sınıra doğru yürüyen Filistinli gençlerin işgal askerlerinin saldırısına uğradığını belirttiler.

Kaynaklar, sınıra yaklaşan gençlerin duvara Filistin bayrağını dikmeyi başardıklarını belirterek, göstericilerin tekbir ve kelime-i tevhid sesleriyle işgalciyi protesto ettiklerini ifade ettiler.

Dün ise bir grup genç Büyük Abasan beldesinin El-Ferahin bölgesinin doğu kesiminde direniş güçleri tarafından vurulan Siyonist işgal ordusuna ait askeri araca ulaşıp onun bazı parçalarını almayı başarmıştı. 

“İsrail, Savaş Suçu İşledi”

Diğer yandan İngiltere’de faaliyet yürütün Arap Avukatlar Birliği Başkanı Sabah El-Muhtar, işgal ordusunun Gazze’de işlediği cinayetlerin savaş suçu olduğunu belirterek, bunu işleyenlerin uluslararası mahkemelerde yargılanmaları gerektiğini ifade eti.

El-Muhtar, Gazze savaşıyla ilgili yaptığı değerlendirmede Filistin halkı için zafere inandığını belirterek şunları söyledi: “Gazze ziyaretimde kendi gözlerimle buradaki halkın işgalcinin yıkımı karşısında yaralarını nasıl sarıp geleceğe umutla bağlandığını gördüm. Filistin davasıyla Filistin direnişi konusunda iyimserim. Çünkü burada zaferi gerçekleştirecek bir irade söz konusudur.”

Arap avukatların, Siyonist işgalcinin işlediği cinayetleri yargıya taşıyıp taşımayacağıyla ilgili bir soruya verdiği cevapta El-Muhtar şunları söyledi: “Hiç kuşkusuz işgal ordusunun dün olduğu gibi bugün de Filistin halkına karşı işlediği cinayetler birer savaş suçudur. Ancak işgal liderlerinin uluslararası mahkemelerde yargılanmalarını engelleyen birçok unsur var. Her şeye rağmen dünyanın birçok yerinde insan hakları kurum ve kuruluşları uluslararası mahkemelerde yargılanması için işgal liderleri hakkında dava açmaya hazırlanıyorlar. Bu çabalar er ya da geç işgalciyi yargılamaya götürecektir.”

Ed-Delv Ailesinin Şehit Sayısı 13’e Yükseldi

Siyonist işgal ordusunun saldırısında özellikle hedef alınarak saldırıya uğrayan Ed-Delv ailesine ait binanın enkazını kaldırmaya devam eden ilk yardım ve kurtarma ekiplerinin, dünkü çalışmalarında iki kişinin daha cesedine ulaşmasıyla Ed-Delv ailesinden şehit olanların sayısının 13’e yükseldiği belirtildi.

Kaynaklar, kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü bölgede dün Muhammed ve Renin Ed-Delv’e ait cansız bedenlerin çıkarıldığını kaydettiler.

BİLANÇO

Enkazdan yeni çıkarılanların ve yaralananlardan şehit düşenlerin olması nedeniyle şehit sayısı 169’a ulaştı. Barbar savaşta yaralananların sayısı ise binlerle ifade ediliyor.

Saldırılarda ayrıca 500 ev tamamen yıkıldı. 1000 Ev kısmen zarar gördü. 35 mescid tamamen yıkıldı. 20 hükümet binası, bakanlık ve karakol tamamen yıkıldı. 5 okul zarar gördü. 

Siyonist işgal ordusu, Kassam Tugaylarının komutanı Ahmed El-Caberi’yi şehit ederek 14 Kasım’da başlattığı savaştan sekiz gün sonra direniş cephesinin şartlarını kabul ederek ateşkes imzalamak zorunda kalmıştı.

 

HABERE YORUM KAT